DET SOM VAR
 

"En kvinna är som en steril man; honan är i själva verket hona på grund av ett slags oförmåga, d.v.s hon saknar förmågan att koka ihop sperma ur näringens slutprodukt på grund av kylan i sin natur. 'Honan' är i detta avseende en 'stympad hane'."
Aristoteles 384-322 f.Kr.

”Naturen skapade kvinnorna till våra slavar. De är vår egendom, vi är inte deras. De tillhör oss, som trädet med sina frukter är trädgårdsmästarens egendom. Vilken enfaldig idé att kräva jämlikhet för kvinnor. Kvinnor är inget annat än barnproducerande maskiner.”
Napoleon Bonaparte, 1769-1821

”Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan.”
Friedrich Nietzsche, 1888

”Kvinnan såsom liten och dum och därför elak, såsom mannens bihang och påhäng skall kväsas till såsom barbaren eller tjuven. Hon är endast behövlig såsom vår äggstock och livmoder, allra bäst dock som slida!”
August Strindberg. 1849-1912

 
 
DET SOM KOMMER
 
"Livet i det här samhället är – i bästa fall – skittråkigt, och ingen aspekt av det är överhuvudtaget relevant för kvinnor. För civiliserade, ansvarstagande, spänningssökande kvinnor återstår bara att störta regeringen, eliminera det ekonomiska systemet, införa total automatisering, och förstöra det manliga könet.
 
Vi har nu tekniska möjligheter att reproducera oss utan mäns hjälp (eller för den delen kvinnors) och att producera endast kvinnor. Vi måste omedelbart börja göra detta. Att behålla mannen har inte ens ett mycket tvivelaktigt biologiskt syfte. Mannen är en biologisk olycka: Y-genen är en ofullständig X-gen, det vill säga en gen med en bristfällig uppsättning kromosomer. Med andra ord, mannen är en ofullständig kvinna, ett vandrande misslyckande, strandad redan på genstadiet. Att vara man är att vara bristfällig, känslomässigt begränsad. Manlighet är en bristsjukdom och män är känslomässiga krymplingar"
 
Valerie Solanas, 1936-1988
 

Back by popular demand

Hej mina små snäckor
Lite sugen på att börja blogga igen så let's give it a try shall we. Idag är jag hemma och hostar mig. Lite halvsegt. Sippar på en supersmoothie på hallon/lime-proteinpulver, avokado, broccoli, spenat, grön paprika, hallon, ingefära och äpplejuice. Nu snackar vi bloggromantisering för det är ca det nyttigaste jag ätit under hela 2016. Igår åt jag typ lösgodis till lunch liksom. 
Aja.
Vad har hänt då? Tänkte välja ut lite favvobilder från sistone. Bildar väl en ungefärlig uppfattning. Så får vi se hur detta går då!!! Mkt spännande. OBS att inget från vare sig USA eller Ios är med pga skulle bli en sådan extrem bildbomb då och det orkar vi ju inte riktigt. Vi chillar såhär tror jag. Lite skola och så. Puss
En middagspicknick i Humlegården med mitt älsklings-Wien-gäng. Febe, Jessica och Anton. Febe kirrade sallader från Koloni och vi myste sönder. En vanlig skoltisdag sådär.
Jag var i Uppsala en fredagseftermiddag och hälsade på Henrik som pluggar där. Vi drack Ipa och snackade. Så värd get-away från skolan måste göras mer.
Svär ju hela tiden på att jag aldrig ska gå till Medusa men hamnade ändå där en lördag kväll efter att ha umgåtts med Emil. Träffade Jessica och några av hennes barndomsvänner. Jag tog selfies på toan och försökte förneka det faktum att jag faktiskt var där.
Sedan hamnade vi på Dovas. Home is where the heart is <3 dovas <3
Varit i skolan. Köper kaffe från Caffiz och pluggar samhällskunskap och internationella relationer. Ganska mycket i skolan faktiskt. Lite segt men jag kämpar! Här är Anton och Ebba.
En onsdagskväll i världens. bästa. stad. 
Har börjat ha ganska mycket läppstift. Lipstick stains all over. Finner mycket tjusning i det. Det här var en onsdag på Wollmars med Jessica och Johan.
 
Varit på landet och köpt nybakat bröd till frukost och skrubbat bort båtslem från båten.
Och här jag påväg till Jessica. Svettades sönder sommaren har ändå hållt sig kvar lite.
En till onsdag. Dovas. 35 kr-rödvin i stället för öl?? Det är påväg utför nu. 
Köpt nya jeans som jag älskar! Tror ca alla mina jeans kommer från H&M nu mvh stödjer dåliga arbetsförhållanden i u-länder.
Pluggar och dricker kaffe. Tycker ändå det mesta vi gör i skolan nu är relativt roligt! Fast dte är mycket. Känns sådär.
En fredagseftermiddag. Lite after-school. På Backen. 29-kr-öl. Ja. 
Från i somras. Mysig bild med mysig gäri. På Utö. 
Också från i somras. På Riddarholmen. Med Emil och Henrik. <Sommar3
Och just nu. Har smetat lite smink i ansiktet. Ska in till stan och köpa jobbskor inför mitt första pass på ICA Kvantum i morgon. Är lite nervis men det blir nog bra. Hallå har positiv känsla angående det jär bloggandet! Ge mig pepp så kör vi. Puss kiddos

RSS 2.0